Verslag themabijeenkomst Verzekeren en Pensioen 21 november j.l.

Arnold Jonker van het Broodfonds
Arnold Jonkers van het Broodfonds

De thema bijeenkomst ‘Verzekeren en Pensioenen’ van 21 november jl. is geslaagd.

Landhoeve de Zwiesenborg had alles netjes verzorgd en deze locatie is daarom zeker voor herhaling vatbaar.

De, in eerste instantie misschien taaie, thema’s hebben toch voor een ieder wel weer interessante informatie opgeleverd. Zowel over de AOV als over het principe van het Broodfonds en de mogelijkheden om toch een pensioen op te bouwen werden voor iedereen interessante vragen gesteld.

De nieuwe opzet, (3 sprekers opeenvolgend) waarbij alle informatie voor iedereen beschikbaar was en er niet gekozen hoefde te worden, leek geen slechte.

De onderwerpen hebben niet alleen leden, maar ook een aantal gasten verleid om deze avond bij te wonen.

Dommerholt & Ten Brinke heeft ons precies verteld waarom een voorziening in geval van arbeidsongeschiktheid beslist niet onbelangrijk kan blijken.

Aansluitend heeft René Delsink van Rink Pensioen een leuk alternatief voor pensioensparen aan de hand gedaan n.l. je hypotheek.

En Arnold Jonkers van het Broodfonds heeft ons laten kennismaken met een socialere en solidaire vorm van arbeidsongeschiktheidsvoorziening.

Velen waren heel enthousiast over het Broodfonds en dit bleek ook goed te combineren met een AOV waardoor de premie voor een AOV aanzienlijk omlaag kan.

We hebben zelfs al vernomen dat er een paar leden zijn die willen kijken hoeveel interesse er in deze regio is voor een Broodfonds. Uiteraard houden wij je op de hoogte.

Een aantal reacties van de leden:

Ella Dorgelo: “Ik vond het een zeer boeiende en leerzame avond. Informatie waar ik iets mee kan. Vooral de informatie over de woonlastenverzekering was voor mij een openbaring.”

Arjen Veurink: “Ik had gehoopt op meer verdieping in de presentaties over verzekeringen en pensioenen. Bij pensioenen lag de nadruk bijvoorbeeld vooral op het mogelijke gevaar van een “pensioengat” en niet op de oplossing (pensioenproducten en alternatieven). De presentatie van het Broodfonds vond ik wel interessant. Locatie + borrel, prima geregeld !”

Tweets:

Arjan Veurink:

“Thuis na een interessante presentatie van @broodfonds bij @ZPHardenberg. Een innovatieve oplossing voor een dure AOV verzekering”

Autorijschool Altena:

“Terug van een leerzame thema-avond bij @ZPHardenberg over verzekeren en pensioenen! Veel geleerd over o.a. @broodfonds